Stage Marketing & Communicatie

Amerpodia zoekt een datagedreven stagiair met een hart voor marketing en communicatie. Als onze stagiair Marketing & Communicatie ligt de focus op de verhuur van onze 25 zalen aan de evenementen markt, om zo financiële middelen te realiseren voor de culturele programmering. Klinkt saai? Think again. De taken lopen flink uiteen; van een PR-strategie bedenken en doorvoeren tot het opzetten, uitvoeren en uitwerken van een relatie-evenement – inclusief hapjes voorproeven en goodiebags samenstellen. Om nog maar te zwijgen over alle projecten die jij zelf opzet omdat je gaandeweg steeds meer mogelijkheden ziet om Amerpodia net wat professioneler te maken. Herken jij je hierin en voel je er wel wat voor om consumentenmarketing om te zetten tot een zakelijk publiek? Wil jij datagedreven communicatie je (nog meer) eigen te maken? Dan zoeken we jou!


Over Amerpodia

Amerpodia biedt als overkoepelende organisatie een thuis voor iedereen die vernieuwende ideeën en initiatieven heeft om meer kennis en cultuur te verspreiden. Deze 4 prachtige evenementenlocaties herbergen in totaal 25 zalen en worden gebruikt voor congressen, vergaderingen, huwelijken en culturele programmering. Zo was de Rode Hoed ooit een schuilkerk en nu een safe haven voor maatschappijkritische denkers, biedt De Nieuwe Liefde een huis voor taal in de ruimste zin van het woord, is Felix Meritis een thuis voor de nieuwsgierige mens van de toekomst en biedt Compagnietheater een podium voor interdisciplinaire vormen van kunst en cultuur buiten de gebaande paden. Zo ontstaan er programma’s als Skin Deep, Robots & Romans, What ISH Gender, It’s the Food, My Friend, Moderne Fabels (Felix X Artis) en De Avond van de Filosofie.


De werkweek:

Amerpodia zoekt de ultieme alleskunner. Hoe de agenda van onze alleskunner op de afdeling Marketing & Communicatie eruitziet?

Op maandag kom je binnen in De Nieuwe Liefde en heb je een korte meeting met de afdeling Sales. Hier hoor je direct hat er deze week twee evenementen zijn waar jij graag een casus over zou willen schrijven. Aansluitend heb je een meeting over de opzet van Het Genootschap van Felix Meritis. Mooi, kan je direct dat evenement dat je hebt bedacht pitchen. Tijdens de vergadering kijk je uit over de grachten van Amsterdam, hoe kun je hier nou niet geïnspireerd van raken?

Dinsdag staat in het teken van schrijven. Je werkt de contentkalender voor de komende maand bij, schrijft een persbericht en werkt de interviews van vorige week uit tot een casus. Als je aan het eind van de dag nog wat tijd over hebt, besluit je dat idee van je voor dat Salesevenement uit te werken.

Woensdag is het doe-dag! Je maakt een rondje langs de vier huizen om te checken of alle huizen genoeg flyers hebben en de twee partijen die komen vergaderen helemaal goed worden opgevangen. Je stopt wat eerder want je wilde graag naar dat programma in de Rode Hoed vanavond. Perfecte timing, zo kan je nog even wat eten met je plus één bij dat leuke restaurantje op de hoek.

Donderdag ben je de hele dag in Felix Meritis. Je hebt de afgelopen weken gewerkt aan een PR-strategie en het eerste persbericht is inmiddels verstuurd. Je belt samen met de Salesmarketeer de belangrijke contacten na. Score! Er zijn al twee partijen die een extra interview willen afnemen. Na wat high fives besluiten jullie samen buiten de deur te lunchen om deze overwinning te vieren. Al snel stroom je over van nog meer ideeën om deze strategie verder uit te bouwen. Jij hebt hier volledig de lead in.

Om de vrijdag ben je vrij en omdat je vorige week hebt gewerkt, heb je deze week lekker een vrije dag. Best te doen, zo’n stage!


Wat bieden wij

  • Een meewerkstage vanaf midden januari 2020;
  • Toegang tot al onze culturele programma’s;
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Gratis lunch op de dinsdag;
  • Een maandelijkse borrel en andere activiteiten;
  • Een informele werksfeer en zeer gezellige collega’s;
  • Marktconforme stagevergoeding.


Stuur voor 6 januari 2020 je CV en motivatiebrief in middels de onderstaande knop. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Cherylle van Kuijk (Sales Marketing) op        020 589 16 80.